*EN Вештачка интелигенција

Apple menja dizajn satova kako bi izbegao zabranu prodaje

Summary

Kompanija Apple planira da redizajnira svoje satove kako bi se uskladila sa odlukom Međunarodne komisije za trgovinu (ITC) da zabrani prodaju Watch Ultra 2 i Watch serije 9 zbog kršenja patenata. Gigant će izbaciti funkciju merenja kiseonika iz krvi, kao […]

Apple menja dizajn satova kako bi izbegao zabranu prodaje

Kompanija Apple planira da redizajnira svoje satove kako bi se uskladila sa odlukom Međunarodne komisije za trgovinu (ITC) da zabrani prodaju Watch Ultra 2 i Watch serije 9 zbog kršenja patenata. Gigant će izbaciti funkciju merenja kiseonika iz krvi, kao i senzore za obavljanje ove funkcije. Tokom pravne zavrzlame, Apple je podneo softversko rešenje Carinskoj agenciji, koje bi trebalo da zaobiđe pravne sporove. Ako žalba kompanije Apple na odluku trgovinske komisije ne uspe, očekuje se da će redizajnirani satovi biti dostupni na tržištu kako bi se izbegla nova zabrana prodaje.

Ova odluka kompanije Apple dolazi nakon što je kupertinski gigant prekršio patente medicinsko-tehnološke kompanije Masimo, koja je potvrdila da je Apple implementirao njihove patente u svoje uređaje. ITC je donela odluku da Apple krši patente vezane za merenje kiseonika iz krvi, što je dovelo do privremene obustave prodaje Watch 9 i Watch Ultra 2 satova u SAD.

Kako bi izbegao dalje pravne sporove, Apple planira da ažurira softver koji će promeniti aplikaciju za merenje kiseonika iz krvi i njene algoritme na način koji bi mogao da zaobiđe ovaj problem bez stvarnog gubitka funkcije. Međutim, uklanjanje ove tehnologije sa satova moglo bi da ugrozi potražnju kupaca, s obzirom na to da je sporna funkcija bila veoma hvaljena u javnosti.

FAQ:
1. Zašto Apple menja dizajn satova?
– Kompanija Apple menja dizajn satova kako bi se uskladila sa odlukom Međunarodne komisije za trgovinu da zabrani prodaju Watch Ultra 2 i Watch serije 9 zbog kršenja patenata.

2. Kako će Apple izbeći zabranu prodaje?
– Apple će izbaciti funkciju merenja kiseonika iz krvi i senzore za obavljanje ove funkcije sa svojih satova.

3. Kako Apple planira da zaobiđe pravne sporove?
– Apple je podneo softversko rešenje Carinskoj agenciji koje bi trebalo da zaobiđe pravne sporove vezane za kršenje patenata.

4. Kakav uticaj će ova promena imati na potražnju kupaca?
– Uklanjanje tehnologije merenja kiseonika iz krvi sa satova moglo bi da ugrozi potražnju kupaca, s obzirom na to da je ova funkcija bila veoma hvaljena u javnosti.