*EN Вештачка интелигенција

Apple nastavlja s Lightning konektorima: Nove mogućnosti Vision Pro naočala

Summary

Nedavno otkriće otkriva da Apple nastavlja koristiti Lightning konektore, unatoč prijelazu na USB-C kod nekih uređaja. Naime, Vision Pro naočale koje su nedavno puštene u prodaju također koriste Lightning konektor. Kupci koji su već nabavili Vision Pro naočale primijetili su […]

Apple nastavlja s Lightning konektorima: Nove mogućnosti Vision Pro naočala

Nedavno otkriće otkriva da Apple nastavlja koristiti Lightning konektore, unatoč prijelazu na USB-C kod nekih uređaja. Naime, Vision Pro naočale koje su nedavno puštene u prodaju također koriste Lightning konektor.

Kupci koji su već nabavili Vision Pro naočale primijetili su da je na vanjskoj bateriji na njima postavljen maksimalno veliki Lightning konektor. Ali to nije sve. Istraživači su otkrili još veći konektor unutar samih naočala, koji nosi naziv „Lightning Ultra“. Ovaj 10-pinski konektor smješten je unutar audio trake koja se povezuje s napravom.

Lightning konektor je postao poznat kao standardni priključak na Apple uređajima još od 2012. godine, kada se prvi put pojavio na iPhone 5. Iako je Apple kasnije prešao na USB-C, Lightning konektor je i dalje zadržao svoju prisutnost na nekim uređajima poput AirPods Max slušalica.

Vision Pro naočale predstavljaju još jedan primjer kako Apple koristi Lightning konektor. Njegova upotreba pruža korisnicima mogućnost priključivanja vanjske baterije i drugih dodataka s lakoćom. To pokazuje da Apple, unatoč prihvaćanju novih tehnologija, i dalje cijeni i koristi svoj izvorni konektor.

Ovo otkriće označava važnost Lightning konektora za Apple kao tvrtku, ali također otvara pitanje hoće li i u budućnosti Apple nastaviti koristiti ovaj poseban priključak. S obzirom na inovativnost tvrtke, ne možemo isključiti mogućnost da će se u budućnosti pojaviti novi standardni priključak koji će zamijeniti Lightning. Za sada, međutim, Lightning konektor će i dalje biti tu, pružajući korisnicima mogućnost povezivanja i nadogradnje svojih uređaja na jednostavan način.

Često postavljana pitanja (FAQ):

1. Koji konektor koriste Vision Pro naočale?
– Vision Pro naočale koriste Lightning konektor.

2. Kako je nazvan veći konektor unutar naočala?
– Veći konektor unutar naočala naziva se „Lightning Ultra“.

3. Koji Apple uređaji koriste Lightning konektor?
– Apple uređaji kao što su iPhone 5 i AirPods Max slušalice koriste Lightning konektor.

4. Kakvu mogućnost pruža korištenje Lightning konektora na Vision Pro naočalama?
– Korištenje Lightning konektora na Vision Pro naočalama omogućuje korisnicima da priključe vanjsku bateriju i druge dodatke s lakoćom.

5. Hoće li Apple i u budućnosti nastaviti koristiti Lightning konektor?
– Trenutno ne možemo sa sigurnošću reći hoće li Apple i u budućnosti nastaviti koristiti Lightning konektor, ali postoje mogućnosti da će se pojaviti novi standardni priključak.

Definicija ključnih termina:

– Lightning konektor: Standardni priključak koji se koristi na Apple uređajima od 2012. godine.
– Vision Pro naočale: Appleove naočale koje koriste Lightning konektor za povezivanje vanjske baterije i drugih dodataka.

Srodni linkovi:
Apple