*EN Вештачка интелигенција

Apple kombinuje tim iz San Dijega sa timom iz Ostina i nudi zaposlenima mogućnost preseljenja ili raskida radnog odnosa

Summary

Prema najnovijim informacijama, kompanija Apple ima nameru da spoji svoj tim od 121 zaposlenog iz San Dijega sa postojećim timom u Ostinu, Teksasu. Ova odluka je doneta s ciljem jačanja saradnje i efikasnosti timova. Umesto korišćenja izjava portparola Apple-a, možemo […]

Apple kombinuje tim iz San Dijega sa timom iz Ostina i nudi zaposlenima mogućnost preseljenja ili raskida radnog odnosa

Prema najnovijim informacijama, kompanija Apple ima nameru da spoji svoj tim od 121 zaposlenog iz San Dijega sa postojećim timom u Ostinu, Teksasu. Ova odluka je doneta s ciljem jačanja saradnje i efikasnosti timova. Umesto korišćenja izjava portparola Apple-a, možemo opisati ovu odluku na sledeći način: kompanija nudi zaposlenima mogućnost da se presele u Ostin ili da raskinu radni odnos.

Prema izveštaju Bloomberga, Apple želi da zadrži svoj tim iz San Dijega i omogući im da nastave sa obavljanjem svojih dužnosti u novoj lokaciji, odnosno Ostinu. Plan je da se preseljenje sprovede do kraja januara. Vest o preseljenju u Ostin iznenadila je zaposlene, s obzirom na to da su očekivali premestaj na drugi kampus u San Dijegu umesto na novu lokaciju u Teksasu. Ipak, Apple smatra da će ova promena i saradnja sa timom u Ostinu biti korisne za sve zainteresovane strane.

Zaposlenima je pružena mogućnost izbora – ili da se presele u Ostin ili da napuste kompaniju. Oni koji se odluče da ostanu, imaće priliku da nastave raditi na istom projektu, ali na novoj lokaciji.

Česta pitanja

Pitanje: Koliko zaposlenih čini tim koji će se kombinovati?

Odgovor: Tim koji će biti kombinovan sastoji se od 121 zaposlenog.

Pitanje: Kada će se obaviti preseljenje?

Odgovor: Preseljenje je planirano da se obavi do kraja januara.

Pitanje: Da li će zaposleni imati mogućnost da ostanu u San Dijegu?

Odgovor: Zaposleni imaće mogućnost da se presele u Ostin ili da raskinu radni odnos.