*EN Вештачка интелигенција

Novi iPhone 16 i iPhone 16 Plus bi mogli dobiti nove funkcije koje su već prisutne na iPhone 15 Pro modelima

Summary

Apple je poznat po jasnom razdvajanju svojih telefona, gdje iPhone modeli sa „Pro“ oznakom dolaze sa ekskluzivnim funkcijama kao što su napredniji procesori, dodatna RAM memorija i brža Wi-Fi tehnologija. Ove funkcije nisu dostupne na standardnim ili Plus iPhone modelima. […]

Novi iPhone 16 i iPhone 16 Plus bi mogli dobiti nove funkcije koje su već prisutne na iPhone 15 Pro modelima

Apple je poznat po jasnom razdvajanju svojih telefona, gdje iPhone modeli sa „Pro“ oznakom dolaze sa ekskluzivnim funkcijama kao što su napredniji procesori, dodatna RAM memorija i brža Wi-Fi tehnologija. Ove funkcije nisu dostupne na standardnim ili Plus iPhone modelima. Međutim, postoji mogućnost da Apple implementira neke od ovih funkcija i u iPhone 16 i iPhone 16 Plus uređaje.

Prema izjavama industrijskih analitičara, nadolazeći iPhone 16 i iPhone 16 Plus će konačno dobiti povećanje RAM memorije i bržu Wi-Fi 6E tehnologiju. Analitičar Džef Pu navodi da će iPhone 16 i iPhone 16 Plus imati 8GB RAM memorije, što je povećanje u odnosu na trenutne modele koji dolaze sa 6GB memorije. Ovo povećanje RAM memorije bi moglo omogućiti iPhone 16 uređajima bez „Pro“ oznake da se bolje fokusiraju i lakše obavljaju zadatke vezane za veštačku inteligenciju.

Takođe se spekuliše da će Apple ove godine snažno fokusirati na primjenu veštačke inteligencije, a iPhone 16 serija bi mogla donijeti Siri asistenta pokretanog generativnom AI tehnologijom.

Džef Pu takođe navodi da bi iPhone 16 Pro modeli mogli dobiti Qualcomm Snapdragon X75 modem, dok će standardni modeli zadržati Qualcomm Snapdragon X70 modem iz iPhone 15 serije.

Očekuje se da će nove funkcije i poboljšanja koje donose iPhone 16 i iPhone 16 Plus modeli korisnicima omogućiti još bolje performanse i iskustvo korištenja. Apple nastavlja da inovira i unapređuje svoje uređaje kako bi zadovoljio potrebe korisnika i ostao lider na tržištu pametnih telefona.

Često postavljena pitanja (FAQ)

1. Koje nove funkcije će imati iPhone 16 i iPhone 16 Plus?

Prema izvorima, iPhone 16 i iPhone 16 Plus će dobiti više RAM-a i bržu Wi-Fi 6E tehnologiju. Takođe se spekuliše o implementaciji Siri asistenta pokretanog generativnom AI tehnologijom.

2. Koliko RAM memorije će imati iPhone 16 i iPhone 16 Plus?

Prema navodima analitičara, iPhone 16 i iPhone 16 Plus će imati 8GB RAM memorije, što je povećanje u odnosu na trenutne modele koji dolaze sa 6GB memorije.

3. Hoće li standardni iPhone 16 modeli dobiti Qualcomm Snapdragon X75 modem?

Ne, prema izvorima, samo iPhone 16 Pro modeli mogu dobiti Qualcomm Snapdragon X75 modem, dok će standardni modeli zadržati Qualcomm Snapdragon X70 modem iz iPhone 15 serije.