*EN Вештачка интелигенција

Apple Car projekat i konkurencija na tržištu autonomnih vozila

Summary

Iako se Apple Car projekat nije odvijao prema prvobitnom planu kompanije, izgleda da tehnološki gigant i dalje održava ambicije za razvoj svog autonomnog vozila. Kompanija je nedavno povećala broj testera vozača na 162, što ukazuje na njihovu odlučnost da nastave […]

Apple Car projekat i konkurencija na tržištu autonomnih vozila

Iako se Apple Car projekat nije odvijao prema prvobitnom planu kompanije, izgleda da tehnološki gigant i dalje održava ambicije za razvoj svog autonomnog vozila. Kompanija je nedavno povećala broj testera vozača na 162, što ukazuje na njihovu odlučnost da nastave sa radom na ovom projektu.

U januaru 2024. godine, Apple je napravio nove korake u oblasti autonomnih vozila kroz Apple Car projekat. Pored velikog tima testera vozača, kompanija poseduje flotu od 68 autonomnih vozila koji se trenutno podvrgavaju rigoroznim testiranjima. Ova inicijativa je pokrenuta nakon široko rasprostranjenih glasina tokom 2022. godine da bi Apple mogao da lansira svoje električno vozilo do 2026. godine.

Međutim, iako Apple ostaje u igri sa svojim timom testera vozača i flotom autonomnih vozila, ne može se zanemariti konkurencija na tržištu automobila. Tradicionalni proizvođači, poput Tesle, Forda i BMW-a, takođe ulažu velike napore u istraživanje i razvoj autonomnih vozila, sa ciljem da u narednim godinama dovedu ovu tehnologiju do masovne proizvodnje.

Xiaomi, poznat po svojim pametnim telefonima, nedavno je ušao na tržište električnih vozila sa lansiranjem svog prvog modela – SU7 EV. Ovo ukazuje na rastuću konkurenciju i diversifikaciju u industriji autonomnih vozila.

Iako su bile informacije da Apple Car projekat nailazi na prepreke, čini se da kompanija još uvek ima nameru da nastavi sa svojim autonomnim vozilom. Sa sve većim brojem testera vozača i vozila u opticaju, Apple će nastaviti da se suprotstavlja konkurentima i radi na tome da ostvari svoje ambicije u oblasti autonomnih vozila.

FAQ:
1. Koliko testera vozača ima Apple za svoj Apple Car projekat?
Apple trenutno ima 162 testera vozača za svoj Apple Car projekat.

2. Koliko autonomnih vozila Apple trenutno testira?
Apple trenutno testira flotu od 68 autonomnih vozila.

3. Koji su konkurenti Apple-a na tržištu autonomnih vozila?
Konkurenti Apple-a na tržištu autonomnih vozila uključuju Tesla, Ford, BMW i Xiaomi.

4. Da li Apple ima nameru da nastavi sa Apple Car projektom?
Iako su postojale prepreke, Apple i dalje ima nameru da nastavi sa svojim Apple Car projektom.