*EN Вештачка интелигенција

Duolingo otpušta radnike zbog tehnološkog napretka

Summary

Kompanija Duolingo, koja je vlasnik popularne aplikacije za učenje stranih jezika istog imena, pridružila se globalnom trendu masovnog otpuštanja radne snage i odlučila se da se „pozdravi“ sa 10 posto svog zaposlenog osoblja. Ova odluka je rezultat tehnološkog napretka, tačnije […]

Duolingo otpušta radnike zbog tehnološkog napretka

Kompanija Duolingo, koja je vlasnik popularne aplikacije za učenje stranih jezika istog imena, pridružila se globalnom trendu masovnog otpuštanja radne snage i odlučila se da se „pozdravi“ sa 10 posto svog zaposlenog osoblja. Ova odluka je rezultat tehnološkog napretka, tačnije povećane primene veštačke inteligencije (AI) u radnom procesu.

Umesto ljudskih radnika, Duolingo koristi alate veštačke inteligencije za obavljanje određenih poslova koji su ranije bili u nadležnosti zaposlenih. Ova promena je rezultat optimizacije procesa i boljeg iskorišćavanja dostupnih tehnoloških rešenja. Prema rečima portparola kompanije, više nije potrebno angažovati toliko ljudi kako bi se obavljali poslovi koje su sada preuzeli AI alati.

Iako nije navedeno tačno kojim poslovima su se bavili otpušteni radnici, pretpostavka je da su to poslovi koji su postali zastareli ili su automatizovani zahvaljujući AI tehnologijama. Duolingo i dalje planira da nastavi sa optimizacijom svog poslovanja, a ova odluka je deo šire strategije kompanije za dalji tehnološki razvoj.

FAQ:

1. Kako je Duolingo odlučio da otpusti radnike?
– Duolingo je odlučio da otpusti radnike zbog tehnološkog napretka i povećane primene veštačke inteligencije (AI) u poslovanju.

2. Koliko radnika je otpušteno?
– Duolingo je odlučio da se „pozdravi“ sa 10 posto svog zaposlenog osoblja.

3. Koji su razlozi za ovakvu odluku?
– Ova odluka je doneta kako bi se optimizovao poslovni proces i bolje iskoristile dostupne tehnološke mogućnosti.

4. Koje poslove su preuzeli AI alati?
– Tačni poslovi koje su preuzeli AI alati nisu navedeni, ali se pretpostavlja da su to poslovi koji su postali zastareli ili su automatizovani zahvaljujući tehnološkom napretku.

5. Kakvi su dalji planovi Duolinga?
– Duolingo planira da nastavi sa optimizacijom svog poslovanja i daljim tehnološkim razvojem.