*EN Вештачка интелигенција

Novi Android telefoni dobijaju informacije o životnom veku baterije

Summary

Uz iPhone uređaje koji već duže vreme pružaju statističke podatke o životnom veku baterije telefona, korisnici Android operativnih sistema su morali da se oslanjaju na aplikacije nezavisnih kompanija za uvid u tu informaciju. Međutim, to bi se uskoro moglo promeniti. […]

Novi Android telefoni dobijaju informacije o životnom veku baterije

Uz iPhone uređaje koji već duže vreme pružaju statističke podatke o životnom veku baterije telefona, korisnici Android operativnih sistema su morali da se oslanjaju na aplikacije nezavisnih kompanija za uvid u tu informaciju. Međutim, to bi se uskoro moglo promeniti.

Prema tvrdnjama novinara Mišala Ramana, koji često ima tačne insajderske informacije iz tehnološkog sveta, novi Android telefoni će konačno dobiti pokazatelje o zdravlju baterije. Ova vest dolazi nakon najnovijeg ažuriranja Pixel Feature Drop-a za ovaj mesec, koje je već dodalo nove informacije o bateriji telefona. Trenutno, ove informacije prikazuju datum proizvodnje baterije i broj ciklusa punjenja.

Ovo je veoma dobrodošla promena za korisnike Android telefona, jer će im omogućiti lakši uvid u stanje baterije i mogućnost planiranja održavanja baterije. Ovo može biti od posebnog značaja za korisnike koji žele da produže životni vek svoje baterije, kao i da izbegnu neočekivano pražnjenje baterije u ključnim trenucima.

Često postavljana pitanja (FAQ):

Da li će ova funkcija biti dostupna na svim modelima Android telefona?

Na osnovu informacija koje smo dobili do sada, funkcija će biti dostupna na novim Android telefonima koji su podržani od strane ažuriranja Pixel Feature Drop.

Kako mogu proveriti podatke o životnom veku baterije na mom Android telefonu?

Podaci o životnom veku baterije će biti prikazani u podešavanjima telefona, u delu koji se odnosi na bateriju. Tamo ćete pronaći informacije kao što su datum proizvodnje baterije i broj ciklusa punjenja.

Da li će ova informacija biti tačna uvek?

Podaci o životnom veku baterije će biti zasnovani na informacijama koje telefon prikuplja. Uvek je moguće da se pojave manje odstupanja ili greške u ovim podacima, ali će pružiti korisnicima opšti uvid u stanje baterije.