*EN Вештачка интелигенција

Android korisnici uskoro mogu očekivati informacije o zdravlju baterije

Summary

Novi izveštaj sajta Android Authority otkriva da će Google uskoro omogućiti Android korisnicima praćenje zdravlja baterije na svojim uređajima. Ova funkcija će omogućiti korisnicima da dobiju obaveštenja o degradaciji baterije, što će biti od velike pomoći pri održavanju baterije uređaja. […]

Android korisnici uskoro mogu očekivati informacije o zdravlju baterije

Novi izveštaj sajta Android Authority otkriva da će Google uskoro omogućiti Android korisnicima praćenje zdravlja baterije na svojim uređajima. Ova funkcija će omogućiti korisnicima da dobiju obaveštenja o degradaciji baterije, što će biti od velike pomoći pri održavanju baterije uređaja.

Do sada su Android korisnici morali da se oslanjaju na eksterne aplikacije ili posebne naredbe kako bi proverili stanje svoje baterije. Međutim, sa novom opcijom koju Google planira da implementira, to će postati mnogo jednostavnije.

Iako opcija još uvek nije aktivirana, naznake u kodu Androida 14 QPR2 Beta 2 ukazuju da će korisnici moći da vide informacije kao što je procenat napunjenosti baterije u odnosu na njen prvobitni kapacitet. Takođe, ikonice koje sugerišu smanjeni kapacitet baterije ili nemogućnost očitavanja baterije takođe su primećene.

Google planira da ove informacije o zdravlju baterije korisnicima dostavi putem obaveštenja i saveta koji će se prikazivati u okviru standardne Settings sekcije. Ovo će omogućiti vlasnicima Android telefona da na jednostavan način prate stanje svoje baterije i preduzmu odgovarajuće mere kako bi očuvali njenu dugotrajnost.

Ova nova funkcionalnost će se svakako obradovati Android korisnicima koji su do sada morali da se oslanjaju na spoljne izvore informacija o zdravlju baterije. Google očekuje da će ova opcija biti dostupna u skorijoj budućnosti.

FAQ:
1. Kako će nova funkcija praćenja zdravlja baterije olakšati Android korisnicima?
– Nova funkcija će omogućiti korisnicima da dobiju obaveštenja o degradaciji baterije i prate stanje baterije na svojim uređajima, bez potrebe za eksternim aplikacijama.

2. Kakve informacije će biti dostupne korisnicima?
– Korisnici će moći da vide procenat napunjenosti baterije u odnosu na njen prvobitni kapacitet, kao i ikonice koje ukazuju na smanjeni kapacitet ili nemogućnost očitavanja baterije.

3. Gde će se prikazivati informacije o zdravlju baterije?
– Informacije će se prikazivati u okviru standardne Settings sekcije na Android uređajima.