*EN Вештачка интелигенција

Novi ZTE Nubia Z60 Ultra telefon pretekao Apple sa inovativnom funkcijom

Summary

Prema najnovijim izveštajima, Apple planira da implementira selfi kameru ispod displeja tek 2027. godine sa svojim iPhone 19 modelom. Međutim, iznenađujuće, jedan Android proizvođač je već predstavio svoj telefon sa ovom revolucionarnom karakteristikom. Kineska kompanija ZTE je lansirala Nubia Z60 […]

Novi ZTE Nubia Z60 Ultra telefon pretekao Apple sa inovativnom funkcijom

Prema najnovijim izveštajima, Apple planira da implementira selfi kameru ispod displeja tek 2027. godine sa svojim iPhone 19 modelom. Međutim, iznenađujuće, jedan Android proizvođač je već predstavio svoj telefon sa ovom revolucionarnom karakteristikom. Kineska kompanija ZTE je lansirala Nubia Z60 Ultra, koji se ističe naprednom tehnologijom kamere ispod displeja.

Nubia Z60 Ultra je moćan telefon sa Snapdragon 8 Gen 3 procesorom i impresivnom 6000mAh baterijom. Takođe poseduje IP68 sertifikat koji garantuje zaštitu od vode i prašine. Ovaj telefon je dostupan po ceni od 600 dolara.

ZTE je već poznat po svojoj ekspertizi u tehnologiji kamera ispod displeja. Do sada su predstavili šest uređaja sa ovom inovacijom, a Nubia Z60 Ultra je njihov najbolji model. Kamera od 12MP je smeštena ispod 6,8-inčnog AMOLED ekrana koji podržava 120Hz stopu osvežavanja i maksimalno osvetljenje od 1500 nita. Osim toga, tu su i dodatne funkcije poput displej čipa i AI „deep-sensing“ motora.

Ovaj telefon je opremljen najnovijim Qualcommovim procesorom, ima 16GB RAM-a i 1TB skladišnog prostora. Sve ove funkcionalnosti napaja snažna baterija od 6000mAh, koja podržava brzo punjenje od 80W. Na poleđini se nalazi impresivan 50MP IMX800 senzor kamere sa podrškom za optičku stabilizaciju slike, kao i 50MP ultraširoki senzor i 64MP senzor za zumiranje sa optičkom stabilizacijom.

Nubia Z60 Ultra je dostupan u crnoj, sivoj i srebrnoj boji, a radi na Android 14 softveru.

Ovaj revolucionarni telefon je već pokazao da je ZTE korak ispred konkurencije kada je reč o tehnologiji kamera ispod displeja. Dok korisnici iPhonea moraju da čekaju do 2027. godine, ZTE im već pruža mogućnost da uživaju u ovoj inovaciji. Nubia Z60 Ultra je dokaz da tehnološki napredak često dolazi iz neočekivanih izvora.