*EN Вештачка интелигенција

Novi AMD Ryzen procesori i grafička karta predstavljeni na CES 2024

Summary

Svake godine, sajam CES donosi nam mnoštvo novih tehnoloških proizvoda, a kompanija AMD nije izuzetak. Ovogodišnji CES 2024 bio je domaćin lansiranju nove serije procesora i grafičke karte. Novom Ryzen 8000G serijom desktop procesora, AMD je ponudio ultimativno „all-in-one“ rešenje […]

Novi AMD Ryzen procesori i grafička karta predstavljeni na CES 2024

Svake godine, sajam CES donosi nam mnoštvo novih tehnoloških proizvoda, a kompanija AMD nije izuzetak. Ovogodišnji CES 2024 bio je domaćin lansiranju nove serije procesora i grafičke karte. Novom Ryzen 8000G serijom desktop procesora, AMD je ponudio ultimativno „all-in-one“ rešenje koje donosi ogromne performanse za gejmere i kreatore sadržaja. Sa do osam jezgra i 16 instrukcijskih nizova, ovi procesori pružaju neuporedivu snagu i efikasnost. Takođe, AMD je predstavio i Ryzen 5000 seriju procesora, koja proširuje AM4 platformu za gejmere. Ryzen 5000 procesori bazirani su na dokazanoj „Zen 3“ arhitekturi i donose poboljšane performanse i efikasnost za vrhunsko gejming iskustvo.

Kao deo svog portfolija, AMD je takođe predstavio grafičku kartu Radeon RX 7600 XT. Ova grafička karta dizajnirana je za zahtevne gejming i aplikacije za kreiranje sadržaja. Sa brzom GDDR6 memorijom i velikim radnim frekvencijama, Radeon RX 7600 XT pruža glatko i vizuelno zadivljujuće iskustvo igranja, uključujući podršku za Ray Tracing svetlosne efekte.

AMD je takođe proširio svoj AMD Advantage program, omogućavajući OEM i sistem integratorima da razvijaju više-segmentne desktop računare i laptop računare. Ovo proširenje programa pruža više mogućnosti za personalizaciju i prilagođavanje računara prema individualnim potrebama korisnika.

Novi AMD Ryzen procesori i grafička karta pružaju veliki napredak u tehnološkom svetu, donoseći vrhunske performanse i nove mogućnosti za gejmere, kreatore sadržaja i sve ostale korisnike. AMD nastavlja da postavlja nove standarde u industriji i obezbeđuje inovativne proizvode koji zadovoljavaju potrebe savremenog tržišta.

FAQ

1. Koje su prednosti AMD Ryzen 8000G serije procesora?

AMD Ryzen 8000G procesori donose ogromne performanse za gejmere i kreatore sadržaja, sa optimizovanim energetskim efikasnost i vrhunskom snagom. Ovi procesori pružaju dominatne performanse za intenzivna opterećenja na poslu i igranje igara.

2. Šta je AMD Ryzen 5000 serija procesora?

AMD Ryzen 5000 serija procesora proširuje AM4 platformu za gejmere i donosi poboljšane performanse i efikasnost za vrhunsko gejming iskustvo. Bazirani su na „Zen 3“ arhitekturi koja optimizuje performanse sa većim frekvencijama.

3. Kakve mogućnosti pruža grafička karta AMD Radeon RX 7600 XT?

Grafička karta AMD Radeon RX 7600 XT pruža visoke performanse za gejming i aplikacije za kreiranje sadržaja. Sa podrškom za Ray Tracing svetlosne efekte i brzom GDDR6 memorijom, pruža brza, glatka i vizuelno zadivljujuća iskustva igranja.

4. Šta je AMD Advantage program?

AMD Advantage program je inicijativa koja omogućava OEM i sistem integratorima da razvijaju više-segmentne desktop računare i laptop računare. Ovaj program pruža više mogućnosti za personalizaciju i prilagođavanje računara prema potrebama korisnika.