*EN Вештачка интелигенција

Ilon Mask predviđa revoluciju interneta

Summary

Ilon Mask, čuven po svom dugoročnom načinu razmišljanja, je još pre više od dve decenije dao intervju u kojem je predvideo budućnost interneta. Njegova predviđanja iz 1998. godine su se pokazala iznenađujuće tačna i danas su ponovo aktuelna. U intervjuu, […]

Ilon Mask predviđa revoluciju interneta

Ilon Mask, čuven po svom dugoročnom načinu razmišljanja, je još pre više od dve decenije dao intervju u kojem je predvideo budućnost interneta. Njegova predviđanja iz 1998. godine su se pokazala iznenađujuće tačna i danas su ponovo aktuelna.

U intervjuu, koji je sada ponovo postao popularan na društvenim mrežama, Mask je opisao internet kao „superset svih medija“ i „početak i kraj svih medija“. Bio je hrabar u svojim predviđanjima, tvrdeći da će se svi tradicionalni mediji, poput televizije, štampe i radija, stopiti sa internetom i stvoriti „centralno čvorište“. On je nazvao internet „prvim dvosmernim komunikacionim medijem koji je inteligentan“, ističući da će revolucionisati način na koji konzumiramo medije.

Svima je poznato da su se Maskova predviđanja obistinila. Internet je zaista postao centralno mesto na kojem se svi mediji objedinjuju. Streaming platforme, poput Netfliksa i Jutjuba, omogućavaju korisnicima da biraju šta i kada žele da gledaju, što je promenilo naš način konzumiranja tradicionalnih medija.

Ilon Mask je svojim vizionarskim razmišljanjima još jednom pokazao svoj genijalni um. Njegova predviđanja su utrla put novim tehnološkim dostignućima i promenila način na koji živimo i koristimo internet.

Često postavljana pitanja

  • Kada je Ilon Mask dao intervju o budućnosti interneta?
    Ilon Mask je dao intervju o budućnosti interneta 1998. godine.
  • Koje su se njegove prognoze pokazale tačne?
    Njegove prognoze da će se svi mediji stopiti sa internetom i da će internet promeniti način na koji konzumiramo medije su se pokazale tačne.
  • Kako je internet promenio naš način života?
    Internet je promenio način na koji komuniciramo, informišemo se, zabavljamo i konzumiramo medije. Omogućio nam je da imamo pristup velikoj količini informacija i da se povežemo sa ljudima širom sveta.